Rad sa volonterima EYOF-a

eyof volonteri spajalicaDio volontera/ki EYOF-a tokom svog angažmana na najvećem sportskom olimpijskom festivalu za mlade sportiste, boravit će u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA.Za volontere i volonterke tokom boravka u centru organizovane su i različite interaktivne radionice koje će im pomoći u jačanju vještina.

 

 

 

 

 

 

 

 

Treneri i trenerice Instituta za razvoj mladih KULT organizovali su za njih i radionicu na temu aktivizna, volonterstva i ljudskih prava koja će im koristiti i tokom angažmana u okviru EYOF-a.

Razgovarali su o svojim dosadašnjim aktivističnim iskustvima, ali i promjenama koje u svojim lokalnim zajednicama sami mogu praviti.

eyof volonteri spajalica2

Evropski omladinski festival u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od 9. do 16. februara bit će održan na osam lokacija, okupiti na hiljade takmičara, ali i volontera i volonterki koji žele dati svoj doprinos u vraćanju olimpijskog duha.

EYOF (European Youth Olympic Festival) je najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina. Radi se o višestrukom sportskom događaju za mlade iz cijele Europe kroz koji mladi uče i žive vrijednosti i ideale Olimpijske povelje. Istovremeno, ovo je događaj koji aktivno motiviše mlade na bavljenje sportom i stvaranje zdravih životnih navika.

©2022 Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA.

Search