Besplatni promotivni čas Brainobrain akademije za djecu

bob promo casBesplatni promotivni čas Brainobrain akademije za djecu održan je 25. aprila 2018. godine u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA.

Roditelji i djeca sa certificiranim trenericama Brainobrain programa rješavali su logičke zadatke koje djeca uzrasta od 4 do 14 godina rješavaju tokom pohađanja akademije.

Časovi Brainobrain akademije za djecu održavat će se i tokom ljeta što će djeci omogućiti da period raspusta provedu na drugačiji način.

 

Brainobrain akademija namijenjena je djeci od 4 do 14 godina, ali i roditeljima koji žele u jednoj aktivnosti pružiti svom djetetu maksimalan dobitak. Brainobrain se sastoji od niza tehnika koje istovremeno razvijaju obje moždane hemisfere te, pomoću savremenih metoda, garantiraju dugotrajno pamćenje. Sve aktivnosti Brainobraina oslanjaju se na vizuelno, auditivno i kinestetičko učenje. Teme su prilagođene uzrastu djeteta, te iz toga razloga djeca rade u grupama podijeljenjim po uzrastu.

Dva noseća stuba Brainobrain akademije su mentalna artimetika i neurolingvističko programiranje za djecu, poznatije kao NLP.

Mentalna artimetika razvija obje hemisfere mozga, logičko povezivanje informacija i poboljšava matematičku inteligenciju kod djece. U početku, osnovno sredstvo za rad jeste abakus, drevna azijska računaljka, ali razvojem vizualizacije kod djece, abakus vremenom dijete koristi samo u mislima  kako bi riješilo i teške matematičke operacije. Na ovaj način, djeca razvijaju fotografsko pamćenje, logiku i brzinu kod selekcije podataka.

16

Brainobrain je jedini program na svijetu koji koristi NLP u radu s djecom.

Korištenjem NLP-a djeca razvijaju pozitivno razmišljanje, usvajaju vrijednosti kao što su ljubav, sreća i odgovornost, jačaju samopouzdanje, motivaciju i koncentraciju. Uz povećanu svijest o sebi i svom okruženju, djeca postaju odlučnija i sigurnija u svoje postupke te usvajaju osobine vođe.

Brainobrain akademija predstavlja jedinstveni svjetski poznat program koji djeci olakšavaju odrastanje, učenje, razumijevanje i kreativnost.

©2021 Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA.

Search