Ne glasajte kao roditelji, već kao odgovorni građani i građanke

politicari 1Mladi moraju glasati jer samo tako mogu mijenjati stanje, poruka je druženja mladih sa predstavnicima/ama političkih stranaka.

„Kafa sa…predstavnicima/ama političkih stranaka Općine Ilidža“ organizovana je 23.11.2017. godine u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA, a prisustvovali su predstavnici šest političkih stranaka i mladi koji će na narednim izborima po prvi put glasati.

 

 

 

Neke od tema druženja bile su i politika kao zanimanje, pozivanje na političku odgovornost, te kako birati i kako gledati programe stranaka.

Mladi su posebno zainteresovani bili za učešće njihove populacije u kreiranju političkih odluka, ali i šta njihovi vršnjaci, koji su trenutno aktivni u političkim strankama, rade za mlade u Bosni i Hercegovini.

politicari2

politicari3

Jedna od tema bila je i odlazak mladih iz BiH.

„Kafi sa…predstavnicima/ama političkih stranaka Općine Ilidža“ prisustvovali su predstavnici Naše strake, Demokratske fronte, Saveza za bolju budućnost, Socijaldemokratske partije BiH, Stranke za BiH, Građanskog saveza, učenici Četvrte gimnazije Ilidža, Građevinske škole, te volonteri i volonterke Obrazovno-razonodnog centra za mlade SPAJALICA.

©2022 Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA.

Search