Jesmo li i koliko ovisni ?

narko nePrevencija ovisnosti jedan je od najvećih izazova današnjice, a sa ovim problemom u koštac se uhvatilo i Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE.

Predstavnici ovog udruženja u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA, za učenike Četvrte gimnazije Ilidža, 22.11.2017. godine organizvali su radionicu „Jesmo li i koliko ovisni“.

Cilj je podizanje svijesti mladih o svim negativnim posljedicama koje ovisnosti sa sobom nose, a govorili su o različitim ovisnostima, od ovisnosti o nargilama, koja je sve popularnija među mladima u Bosni i Hercegovini, do ovisnosti o alkoholu, nikotinu i narkoticima.

Prema Istraživanju Instituta za razvoj mladih KULT, u FBiH zabrinjavajuće je veliki broj mladih pušača u dobi od 15 i 24 godine, čak je 30% mladih koji su svakodnevni pušači, 35% mladih konzumira alkohol, a ne treba zanemariti ni pitanje konzumiranja opojnih droga među mladima.

narko ne2

Radionioce prevencije različitih ovisnosti kod mladih u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA, a u saradnji sa Udruženjem za prevenciju ovisnosti NARKO-NE  biće organizovane i u narednom periodu.

©2022 Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA.

Search