Dana 18.06. u prostorijama Obrazovno-razonodnog centra za mlade Spajalica, održana je radionica pod nazivom „Upoznajmo NLP“. Radionica je organizirana na molbu volontera Spajalice, jer su izrazili želju da nauče nešto više iz oblasti samopouzdanja, samospoznaje, psihologije pozitivnog razmišljanja i ostvarivanja ciljeva.  S obzirom na širinu NLPa i kompleksnost životnih područja koja obuhvata, radionica u trajanju od dva sata, imala je za cilj upoznati mlade sa pojavom NLP-a, njenim ciljevima, osnovnim postulatima i uvjerenjima, te na koji način blagodati NLP-a mogu koristiti u svojoj svakodnevnici. 

288114247 687685605659556 3466830695042828258 n

U skladu sa aktivnostima propisanim Strategijom za mlade Općine Ilidža, sinoć je u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA održano neformalno-edukativno druženje sa fitness instruktoricom Ellen Džakić. Kao mlada žena, majka, poduzetnica i neko tko je život posvetio sportu i radu na sebi, Ellen je bila odlična sagovornica mladima koji su željeli znati nešto više o tjelovježbi, motivaciji, izgledu, formi, zdravlju itd.

ELLEN DŽAKIĆ 1

Danas 7.12.2021. godine, smo u prostorijama Centra SPAJALICA ugostili učenike/ce drugog razreda Srednje grafičke škole Ilidža koji su prisustvovali još jednoj interaktivnoj radionici koju smo za njih pripremili.  "Maloljetnička delikvencija, rizična ponošanja kod mladih - kako ih prepoznati i preventivno djelovati" je vrlo aktualna tema, a mladi između 15 i 18 godna ciljna skupina koja o ovome treba biti posebno osvještena i educirana. 

Za Dan otvorenih vrata Centra za mlade Spajalica i ove godine smo ugostili učenike iz različitih škola sa područja općine Ilidža. Naši prvi gosti bili su učenici sedmog razreda Prve osnovne škole, zatim učenici osmog razreda Osnovne škole Mehmed Handžić, te učenici prvog razreda Četvrte gimnazije Ilidža. Za svaki uzrast pripremili smo drugačiju temu o kojoj smo razgovarali. Razgovarali smo o temama:

  • Sigurnost na internetu
  • Rješavanje konflikta mirnim putem
  • Prevencija rizičnih ponašanja kod mladih.

 

Mladi su uživali u predavanjima jer su imali priliku da saznaju najnovije informacije iz ovih oblasti i tema, gdje su mogli slobodno da postavljaju pitanja i da interaktivno saznaju i nauče nešto novo o ovim problematikama sa kojima se svakodnevno susreću. Nastavno osoblje i pedagozi škola su bili vrlo raspoloženi za suradnju i bilo im je drago da smo se ponovo nakon dugog perioda pandemije vratili svakodnevnim aktivnstima i uspostavili uspješnu suradnju. Nadamo se da ćemo i ubuduće obrađivati neke slične teme i da ćemo imati još veću posjećenost učenika i ostalih razreda.

©2022 Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA.

Search